Top 20 Cloud Computing Quiz Questions With Answers

Top 20 Cloud Computing Quiz Questions With Answers

Explore the vast world of cloud computing with our blog, which includes the “Top 20 Cloud Computing Quiz Questions With Answers.” This quiz is meant to entertain and educate, regardless of whether you’re a tech enthusiast or a professional looking to expand your knowledge. The questions cover a wide range of topics, including virtualization, security, and different service models. They also go into advanced techniques. Put yourself to the test, learn new things, and strengthen your understanding of the ever-changing field of cloud computing. Are you ready to put your knowledge to the test and learn about the nuances of cloud computing? Come along on this illuminating journey and improve your comprehension with our well-chosen quiz!

So, let’s move on to the quiz questions with answers.

  1. Q1. _ Defenses aim to harden programs to resist attacks.

    Select one:
    a. Runtime
    b. Programming
    c. Coding
    d. Compile-time

  2. Q2. The __ determines which users and groups can access this object for which operations.

    Select one:
    a. ACE
    b. RPC
    c. SACL
    d. DACL

  3. Q3. __ Is the identifier by which this user is known to the system for purposes of security.

    Select one:
    a. SID
    b. ACE
    c. Access token
    d. Password scheme

  4. Q4. __ Is the traditional method of implementing access control.

    Select one:
    a. RBAC
    b. MAC
    c. RAC

  5. Q5. Effective _ helps ensure that in the event of a system breach or failure, system administrators can more quickly and accurately identify what happened and thus most effectively focus their remediation and recovery efforts.

    Select one:
    a. patching
    b. security
    c. archiving
    d. logging

  6. Q6. A __ is a dedicated computer that interfaces with computers outside a network and has special security precautions built into it in order to protect sensitive files on computers within the network.

    Select one:
    a. matrix
    b. firewall
    c. guard
    d. ACL

  7. Q7. You should stage and validate all patches on test systems before deploying them in production.

    Select one:
    a. True
    b. False

  8. Q8. _ Implements a security policy that specifies who or what may have access to each specific system resource and the type of access that is permitted in each instance.

    Select one:
    a. Guard page
    b. Firewall
    c. All of the above
    d. Access control

  9. Q9. Recognition by voice pattern, handwriting characteristics, and typing rhythm are examples of __ .

    Select one:
    a. dynamic biometrics
    b. static biometrics
    c. recognition biometrics
    d. cyclical biometrics

  10. Q10. __ Define the type and contents of a security descriptor.

    Select one:
    a. Owners
    b. DACLs
    c. SACLs
    d. Flags

  11. Q11. A __ is an individual who seizes supervisory control of the system and uses this control to evade auditing and access controls or to suppress audit collection.

    Select one:
    a. clandestine user
    b. misfeasor
    c. masquerader
    d. superuser

  12. Q12. Recognition by fingerprint, retina, and face are examples of _ .

    Select one:
    a. dynamic biometrics
    b. static biometrics
    c. cyclical biometrics
    d. recognition biometrics

  13. Q13. A _ is an individual who is not authorized to use the computer and who penetrates a systems access controls to exploit a legitimate users account.

    Select one:
    a. masquerader
    b. superuser
    c. clandestine user
    d. misfeasor

  14. Q14. A _ is a legitimate user who accesses data, programs, or resources for which such access is not authorized, or who is authorized for such access but misuses his or her privileges.

    Select one:
    a. clandestine user
    b. masquerader
    c. superuser
    d. misfeasor

  15. Q15. All users with access to a system will have the same access to all data and resources on that system.

    Select one:
    a. True
    b. False

  16. Q16. Host-based firewalls, IDS, and IPS software also may improve security by limiting remote network access to services on the system.

    Select one:
    a. True
    b. False

  17. Q17. The superuser is exempt from the usual file access control constraints and has systemwide access.

    Select one:
    a. True
    b. False

  18. Q18. DAC is based on the roles that users assume in a system rather than the users identity.

    Select one:
    a. True
    b. False

  19. Q19. On a typical system the highest level or privilege is referred to as _ .

    Select one:
    a. root access
    b. administrator
    c. supervisor
    d. all of the above

  20. Q20. __ Controls access based on comparing security labels with security clearances.

    Select one:
    a. RAC
    b. MAC
    c. RBAC
    d. DAC

Answers: Cloud Computing Quiz Questions

  1. d
  2. d
  3. a
  4. d
  5. d
  6. b
  7. a
  8. d
  9. a
  10. d
  11. a
  12. b
  13. a
  14. d
  15. b
  16. a
  17. a
  18. a
  19. d
  20. b