Top 10 Disaster Recovery Quiz Questions With Answers

Top 10 Disaster Recovery Quiz Questions With Answers

Welcome to our comprehensive guide on disaster recovery, a vital aspect of business resilience in the face of unexpected challenges. Organizations must be prepared to navigate and recover from various disruptions, from natural disasters like hurricanes and earthquakes to cyberattacks and system failures. In this blog, we’ll explore the importance of disaster recovery planning and provide actionable insights to help businesses mitigate risks and ensure continuity during times of crisis.

  1. Q1. are highly probable when infected technologies are brought back online or when other infected computers that may have been offline at the time of the attack are brought back up.

    a. Follow-on disasters 
    b. Retaliatory attacks 
    c. Black bag operations 
    d. Blue bag operations

  2. Q2. The part of a disaster recovery policy that identifies the organizational units and groups of employees to which the policy applies is called the

    a. purpose 
    b. scope 
    c. resources 
    d. responsibilities

  3. Q3. Deciding which technical contingency strategies are selected, developed, and implemented is most often based on the type of

    a. training 
    b. recovery plan 
    c. information system 
    d. service provider

  4. Q4. A is a description of the disasters that may befall an organization, along with information on their probability of occurrence, a brief description of the organization's actions to prepare for that disaster, and the best case, worst case, and most likely case outcomes of the disaster.

    a. disaster follow-up 
    b. disaster scenario 
    c. disaster policy 
    d. disaster outline

  5. Q5. The involves providing copies of the DR plan to all teams and team members for review.

    a. DR plan desk check
    b. DR plan structured walk-through 
    c. DR plan simulation 
    d. DR plan parallel testing 

  6. Q6. The team is responsible for recovering and reestablishing operations of criticalbusiness programs.

    a. vendor contact 
    b. system recovery 
    c. applications recovery 
    d. network recovery

  7. Q7. is the inclusion of action steps to minimize the damage from disaster on the organization's operations.

    a. Preparation 
    b. War gaming 
    c. Crisis management 
    d. Mitigation of impact

  8. Q8. The team is responsible for working with suppliers and vendors to replace damaged or destroyed equipment and services, as determined by the other

    a. storage recovery 
    b. data management 
    c. applications recovery 
    d. vendor contact

  9. Q9. The team is responsible for providing any supplies, space, materials, food, services, or facilities needed at the primary site, other than vendor-acquired technology and other material obtained by the vendor team

    a. damage assessment 
    b. data management 
    c. logistics 
    d. business interface

  10. Q10. means making an organization ready for possible contingencies that can escalate to become disasters.

    a. Preparation 
    b. Mitigation of impact 
    c. War gaming 
    d. Crisis management 

Answers: Disaster Recovery Quiz Questions

  1. a
  2. b
  3. c
  4. b
  5. a
  6. c
  7. d
  8. d
  9. c
  10. a

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *