Team Management Quiz

Top 15 Team Management Quiz Questions & Answers

Team management is the key to business growth. To achieve a successful business setup, you need a well organised team that can deliver the task assigned to them. Here are 15 team management quiz questions that will help you gauge your team’s performance and allow you to take action accordingly.

What is Team Management?

Team management is a complex process which provides structure and organization to the goals of an organization. It is used in different situations and for different purposes, but the main goal is to benefit the overall organizational goals. Team management is about communicating the strategies and the mission of the organization, motivating everyone involved toward those goals, creating a shared understanding of the situation, and ensuring that everyone’s input is considered.

Let’s get started with a team management quiz question with answers.

Q1. According to Levi and Askay (2021), to be trained in the technical skills of two or more jobs is called __.

a. double dipping  
b. training for environmental harmony.  
c. cross training 
d. locomotive distribution.  
e. positional clarification 

Q2. According to Curseu and Schruijer (2010), team competition (a competition between two teams), can cause one team to _.

a. socially isolate. 
b. scapegoat their own members  
c. reject leadership 
d. observable patterns of altruistic behavior  
e. stereotype the other group.

Q3. According to Levi and Askay (2021), which of the following are a cognitive competency? 

a. situational awareness 
b. team cohesion 
c. member commitment  
d. member competency  
e. adaptability 

Q4. According to Levi and Askay (2021), the intervention with the most substantial effect on financial performance of an organization is ________.

a. personal financial incentives  
b. team incentives  
c. meta analysis  
d. team development 
e. team rotation 

Q5. According to Curseu and Schruijer (2010), when members allow themselves to be vulnerable to each other’s actions, ____ 

a. trust exists 
b. collaboration is not necessary.  
c. relationship conflict is likely  
d. task conflict is in question.  
e. adjourning begins 

Q6. According to Levi and Askay (2021), individual rewards may reduce _______.

a. job satisfaction  
b. job retention  
c. team performance
d. team conflict  
e. Team milestones 

Q7. Curseu and Schruijer (2010) imply the ___ might reduce the occurrence of free riding.

a. ethical norms  
b. social isolation 
c. team building exercises  
d. trust building exercises 
e. clarifying team goals.

Q8. According to Curseu and Schruijer (2010), relationship conflict has a negative impact on ______. 

a. distributed power.  
b. leadership participation  
c. mediated communication.  
d. team effectiveness.
e. organizational regrouping  

Q9. According to Levi and Askay (2021), when evaluating a team which of the following is an outcome measure?

a. team members asking each other for differing ideas.  
b. team members praising each other.  
c. Team members following the team norms.  
d. team members meeting cost targets. 
e. team members looking outside the team for dissenting opinions. 

Q10. According to Levi and Askay (2021), which type of team should receive skill-based rewards? 

a. Parallel teams  
b. Process or work teams
c. Project team  
d. Management Teams 
e. Executive Teams 

Q11. According to Levi and Askay (2021), when designing an effective team training program, the team members ______.

a. should all be new to the team  
b. should be given clear training objectives  
c. should have completed similar training at an earlier time.  
d. should not receive feedback since training is not a customer requirement.  
e. should be ready to work individually  

Q12. According to Levi and Askay (2021), the first step in delivering team development is _______.

a. find a quaffed trainer to deliver the training  
b. survey the team to determine if they are open to training  
c. determine if the organization will financially support the training.  
d. assess the problems faced by the team.  
e. find the most inspiring exercises for the team to complete.

Q13. According to Levi and Askay (2021), who should evaluate a work team? 

a. Team members should complete a self evaluation.
b. Customers should evaluate the product, not the team.  
c. Only the manager should evaluate the team.  
d. an outside expert who has never observed the team should be brought in.  
e. Generally, teams should not be evaluated.  

Q14. According to Curseu and Schruijer (2010), if trust is build in stage one of team development it will ____ the negative impact of conflict in later stages of team development. 

a. promote 
b. strengthen 
c. confuse 
d. increase 
e. decrease 

Q15. According to Levi and Askay (2021), the ongoing process of identifying, measuring and developing individual and team performance and aligning performance with the strategic goals of the organization is called ______.

a. leadership reversal.  
b. process outcomes  
c. punishment reversal  
d. overheated collaboration  
e. performance management.

Answers

  1. c
  2. e
  3. a
  4. d
  5. a
  6. c
  7. b
  8. d
  9. d
  10. d
  11. b
  12. d
  13. a
  14. e
  15. e

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *