Team Management Quiz

Top Team Management Quiz Questions and Answers

The goal of this blog is to help business owners prepare for a management interview. We will be looking at different types of management interview questions and sample answers to help you prepare for your interview. The questions and answers will cover different aspects of management, such as leadership and team management.

So, let’s get started with team management quiz questions and their answers.

When a team is first formed, the work _.

a. usually goes faster than expected.
b. does not help to read long term goals
c. usually goes slower than expected.
d. is usually done by the manager.
e. is usually done by one person or two people.

Just before 1900, scholars began studying teams by __.

a. studying manufacturing (industrial revolution) in Europe.
b. comparing team performance to individual performance.
c. interviewing manager about interactions with executives.
d. examining productivity in the Amish, a religious organization.
e. predicting soldier behavior prior to World War I.

Aaron, McDowell and Herdman (2014) stated that team collaboration consists of _.

a. initiation, growth, stability and termination.
b. goals, tasks, and instructions.
c. meetings, agendas, attendance, action items and team roles.
d. ability, agility, acuity, and accuracy.
e. communication, individual effort, cohesion and natural support.

Most Team norms _.

a. are kept secret from the team.
b. are not used on a day-to-day basis
c. can be formed unconsciously.
d. need to be changed daily.
e. are established by management before teams are formed.

According to Levi and Askay (2021), our textbook, a scholar named Hackman said there were three parts of a successful team. These are __.

a. task performance, social relations and the individual.
b. cohesion, development and continuity
c. past productivity, present productivity and future productivity.
d. conflict resolution skills, team empowerment skills nd leadership skills.
e. daily logs, creating synergy and management acceptance.

In the Krikman, Jones and Shapiro (2000), SMWT stands for __.

a. self managed work team
b. synergistic modal wandering team
c. Scientific Management Wider Tolerance
d. Single-made Wizard Tolerance
e. Source Microchip Wafer Transmitter

Our text defines Group as __.

a. members who influence each other
b. competitors teams with the same goal as a membership team.
c. four or more working employees who may or may not be seeking the same goal.
d. a brief encounter among employees in an organizational setting.
e. teams with a single organizational purpose

Positive Psychology takes a(n) __ view.

a. team’s view
b. manager’s view
c. outsider’s (consultant’s) view.
d. individual employee’s view.
e. executive’s view

Teams and Groups are the same thing.

a. true
b. only in multinational organizations.
c. only with Generation Y team members.
d. only in the military.
e. False

According to Aaron, McDowell and Herdman (2014) the bet time to have a team compete a team charter is __.

a. during team formation
b. at the end of the first project.
c. during a lessons-learned activity.
d. During stage 3 of team development.
e. Never: chargers have been shown to hurt team performance.

Equifinality means _.

a. when the team is adjourning, it tells a final story about itself.
b. There are several for a team to operate successfully.
c. the final member of the team usually becomes a superior performer.
d. Encounter Groups are used to promote discussion.
e. teams usually make a final decision on the first idea discussed.

Levi and Askay (2021) stated that a manger of an organization could make the employee conform to the needs fo the organization system–deviation produces quality defects and inefficiencies. This view is from __.

a. The interactional approach.
b. pre-industrial revolution management.
c. Agricultural orientation (by Jarad Framington)
d. Source Organization ( by Henry Cabbaing)
e. Scientific Management (by Fredrick Taylor)

The role of teams in organizations has changed due to __.

a. the development of new technology
b. the increasing size of the middle class.
c. the pandemic
d. an increase in the population of employees (women entering the work force).
e. increased focus on diversity.

According to Levi and Askay (2021), our textbook, there are many ways that various scholars have classified teams. The classification recommended by Levi and Askay is __.

a. permanent, temporary and recurring.
b. Service, Management and Project.
c. Work group, team, self managing team
d. design, manufacturing, and marketing.
e. agile, stable, and productive.

According to Kirkman, Jones and Shapiro (2000), one reason employees resist being on a team in the workplace is __.

a. Management usually does not use teams wisely.
b. management usually does not strive for diversity.
c. management does not recognize work done by individual team members.
d. teams are seen by team members as families.
e. management usually blames team members for team failure.

Answers

  1. c
  2. b
  3. e
  4. c
  5. a
  6. a
  7. c
  8. d
  9. e
  10. a
  11. b
  12. e
  13. a
  14. c
  15. c

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *