Team Management Quiz

Team Management Quiz Questions & Answer in 2023

Teams are an intrinsic part of almost every industry. An effective manager is the one who can ensure their team is productive, innovative, and cohesive. There are a lot of tools and techniques available to help managers so that they don’t have any difficulty in managing their team. You can use team management quiz questions and answers to test team members for their knowledge. This can help you identify the knowledge gaps in the team and help you devise the training program accordingly.

So, let’s get started with the team management quiz questions with their answers.

According to Levi and Askay (2021), the process of selecting a course of action from a list of alternatives is called __.

a. team progress
b. process utility
c. team winnowing.
d. optimal forecasting
e. team decision making

According to Levi and Askay (2021), if a team member is a expert, that person should make all the team decisions.

a. true unless the team leader is making the decision.
b. true unless there is algorithmic decision making.
c. false
d. false if another team is involved.
e. experts should not make decisions in teams.

According to Levi and Askay (2021), with regard to individual decision making _.

a. the leader should never decide.
b. experts should be avoided.
c. the decision maker should not seek outside advice.
d. individual decision making usually takes more time.
e. confirmation bias may impact the decision.

According to Levi and Askay (2021), when each team member is willing to support a team decision even if the alternative is not the member’s favorite, the __ decision making method has been used.

a. consensus
b. aggregation with interaction
c. consultive
d. delphi
e. brainstorming

According to Levi and Askay (2021), which of the following is one of the conditions for group think?

a. there is a weak leader
b. the team receives open communication from outside the team
c. team members do not care about the rest of the members.
d. The team is under stress from outside the team
e. team members argue their opinions if they differ from the group’s opinion.

According to Levi and Askay (2021), the problem, “we have to improve our quality or we will go out of business.” is a __ problem

a. strategic
b. ill-structured
c. well-structured
d. organization or cross functional
e. business

According to Levi and Askay (2021), using the solution orientation approach to problem solving may making finding a solution __.

a. avoid expert advice.
b. hard to recognize.
c. need management approval.
d. involve more team members.
e. take longer.

According to Levi and Askay (2021), the first thing a team should do when encountering a problem is too __.

a. notify management
b. come up with a few possible solutions
c. choose a single viewpoint to understand the problem.
d. define the problem using an as-is state and a desired state.
e. take a vote on how to handle the issue.

According to Levi and Askay (2021), successful problem solving includes _.

a. creating a problem
b. asking another team how they solved similar problems
c. excluding any alternatives
d. implementing the solution
e. disregarding criteria

According to Levi and Askay (2021), establishing the requirements of an acceptable solution to a problem is called __.

a. using implementation
b. alternative choice
c. evaluation
d. generating alternatives
e. six thinking hats.

According to Chen, Trevino and Humphrey (2020), an ethical champion can influence a team if she or he does their influencing __.

a. as a person outside of the team
b. as a leader
c. before the ethical decision rather than after the decision.
d. after the ethical decision rattan than before the decision.
e. as a moral authority.

According to Chen, Trevino and Humphrey (2020), most previous studies about the role of ethical champions in team, have found that _.

a. ethical champions do influence teams in an ethical direction
b. ethical champions seldom influence teams either positively or negatively
c. team welcome and seek ethical champions.
d. teams usually make all of their decisions in an ethical fashion.
e. women in teams are more ethical than men.

According to Chen, Trevino and Humphrey (2020), ethical champions will suffer interpersonally only if they express __.

a. doubt in team members
b. a passion for the business goals.
c. a sense that this team is ethically superior.
d. anger about the problem
e. distain for the organization.

According to Bang and Midelfart (2017), the team effectiveness model they discuss name ‘individual well-being and growth as __.

a. individual well being and growth is not part of their model.
b. input factor
c. output factor
d. team prformance
e. leadership qualification

According to Bang and Midelfart (2017), the most important variable for team effectiveness is __.

a. team process
b. team leadership
c. behavioral integration
d. balanced diversity
e. the most important variable has not been determined.

Answers

  1. e
  2. c
  3. e
  4. a
  5. d
  6. b
  7. e
  8. d
  9. d
  10. d
  11. c
  12. b
  13. d
  14. c
  15. e

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *